Perinteet on sellasii asioita mitä istutetaan meijän päähän jo vaikka ja kuin aikasi.. Perinteet on suomalaiselle tosi juttu eikä niistä sovi luistaa..

Perinteenä ensimmäinen on se että lapsi kastetaan, vaikka suurin osa on pelkästään tapakristittyjä eikä usko yhtään mihkään.. Anteeks yleistäminen mutta kyllä se on vähä näin menny mitä oon nähny.. Typyähän ei kastettu ja voi että ihmiset loukkaantu.. "Mitenkäs nää molempien sukujen perinteiset kastemekot sitte!" - No kaunis ajatus on joo että kaikil on se sama kolttu sukupolvelta toiselle.. Mut ei.. Se on Kastemekko ja kuuluu siihen seremoniaan.. Ja nää oli nimiäiset.. Ei se ei ole kopio ristiäisistä/kastajaisista tms.. Se on oma juttunsa ja se ois voinu olla aivan yhtä kaunis tapahtuma jos ei jumalauta ihmiset siinä salissa ois ollu niin jäätäviä.. Oltiin asennoiduttu vähän väärin molemmilla puolilla sukua.. Koska ei -Pappia, kauniita värssyjä, virsiä, ei "pyhää" vettä.. Ei voi olla tunnelmaa.. Koska ne perinteet! Perinne jossa kaikesta tietämätön lapsi kastetaan uskoon "väkisin".. Ei ole pienellä ihmisellä mitään tietoa maailman menosta ja sitte vituttaa aikuisena.. Meillä oli samantapaset ku kummit mutta nimetty suojelijoiksi hienot runot jokaiselle aivan omansa ja kaunis muisto päivästä.. Mummukin piti sielä vanhempien lisäksi puheen ja sekin oli kovin kaunis mutta yleisö ei reagoinu.. Voi vaan sanoo että voi kiitos että laps ei tuosta tuu muistaan mitään..

Toinen hieno perinne on ne häät kuten tuossa ylempänä.. Häät kuuluu kirkkoon ja maistraattihommat on ihan huono juttu eikä yhtään yhtä kaunis juttu ku kirkkohäät.. Ja jos joku ei tienny nii vihkiä voi muuallaki ku kirkossa tai maistraatissa.. Itseni mielestä koko häät on no.. Asia mihin en ite lähtis :D Joten siitä vaahtoominen jää lyhyeen.. Sanon vaan että tässäkin uskaltakaa rikkoo tätä perinteiden kaavaa.. Se varmasti kannattaa

Perinteenä joulu.. Tääki on sellasii asioita mistä ei kannata varsinkaan joulun alla avautua koska meilläpäin ihmiset no ottaa enemmä kierroksia mitä ois tarve.. Jokainen viettäköön omanlaisen joulun tää on mun mielipide. Meillä annetaan lahjat juu ja ne saadaan poikkeuksellisesti just heiltä keneltä ne on oikeesti saatu ei joulupukilta.. Ruokaa syödään just niin kuten jokane ite tykkää ite syön koko vuoden edestä kinkkua ja maksalaatikkoa.. Ne on ne tärkeimmät mulle.. Koristeita meillä ei oo kun ulko-ovessa yksi yksisilmäinen tonttu joka edustaa erilaisuutta .. Sitten ku Typy kasvaa saa hän itse keksiä mitä haluaa tähän jouluun.. Ei joulupukin "riistäminen" vie myöskään lapselta mielikuvitusta se löytyy ihan jokasen omasta päästä :) Joulusta pauhasin jo ekana vuonna kun blogaamisen alotin niin sieltä sitä aiveleen eikai siinä juurikaan mikään oo muuttunu.

12360114_1721636128073475_25595560856388

Perheen perinteinen kaava on jo alkanu halkeilee mutta onhan niitäki jotka uskoo että lapsi saa parhaan kasvatuksen vaan ja ainoastaan ehjässä naisen ja miehen vanhemmuudessa.. Uskallan tässäkin olla erimieltä.. Lapsi etsii kyllä lähimmäisistään sen isähahmon ja äitihahmon // nais-/miesesikuvan/-sankarin.. Jos on yksinhuoltaja tai saman sukupuolen edustavat vanhemmat tms niin kyllä se sen toisen sukupuolen tuen jostain muualta löytää.. Siihen on ihan sellasii omii yhdistyksii jne esim varaisät ja muut vastaavat.

Tässä nyt ainaki tällänen mietintä perinteisimmistä perinteistä mitkä ehkä sit eniten aiheuttaa suhinaa päässäni..

12386659_1721059878131100_127471057_n.jp

Tässä tälläne perinteine äiti!

Tilaanne Perinteistäen -Takku-Tukka