En hirveesti oo kirjotellu elämästä lapsen kans..

Mut näin uhmaikäsen kans tulee olo että on jotain annettavaa.. Tää lapsonenhan on ihan koko pienen elämänsä ollu tosi tempperamenttinen tapaus.. Ja varhaisuhma tai miksikä sitä nyt voi kutsua niin käytiin läpi.. Uhmattu on siitä asti ku on osattu liikkua.. Jooo toiset sanoo että tän ja tän ikänen lapsi ei ymmärrä sanaa ei että turha kieltää ja mitä muuta.. Voi että missä liemessä oltais nyt jos sitä ei ois alkanu jo aikasee sanoo.. JA toinen on tää että pitää neuvotella.. Joo aina voi yrittää. Mut tää laps on sitä sorttia kenen kans voi iha rauhas neuvotella ilman tuloksia.. Kyllähä sitä kokeillaa aina mut kyllä se "ei" toimii paremmin..

Sitte ku on nää raivarit.. Joo niitäki on ollu aina mut uhmaraivarit ja missä vaan millon vaan.. Sitte joku tulee vielä sua siinä opastaa että mikä sun lapsella on tai miten tässä kuuluu toimia.. Otan monessa asiassa kyllä kaiken positiivisesti vastaan mut kyllä mä uskon tuntevani lapseni ja sen uhmailut paremmin ku rouva kaupassa.. Ja ei vaikka oon vähä toisen tyylinen ku "normaalit äidit" nii se ei meinaa sitä että en osaa olla äiti. Tai että oisin huonompi äiti ku muut.. Joten ne katseet ja kommentit vois kyllä miettiä toisinaan.. :D

Ja mitäs vielä.. Mitenkä kun laps keksii koputella autoja ja pyöriä.. Sinä vanhempana yrität siinä lastas kasvattaa ja sanot "ei noin saa tehdä ku se ei oo meijän" selität sit vielä miks ei.. Noo sitte siinä vieressä omistaja kumoo tän sanomalla "no ei se haittaa lapset on lapsia antaa mennä vaa" leveesti hymyillen.. Joo on ne lapsia mutta myös ne lapset kasvaa.. Ja tulee se ikä ku sä et oo siinä kokoaika valvomassa mitä se pihalla tekee.. Onks lapset sillonki vaan lapsia? Ja monessa eri tilanteessa tätä tulee.. Että ei noudateta näitä vanhempien asettamia rajoja.. Tai ruvetaan kommentoimaan jos koitat jotain opettaa.. Jos joku kysyis että onks äitiys hankalaa nii tottakai se on, mut kyl muutki siitä osaa vielä hankalampaa tehdä..

Onhan äitiys paljon positiivisia asioita vaikka toisinaan onki ihan rikkipoikkiväsyny.. Päivääkään en pois vaihtais.. Toisinaan tekis hyvää päästä arjesta pois muutenki ku kerran kuukauteen (joskus kyllä harvemminki).. Mut enemmän tässä arjessa kaipaa sosiaalisuutta muiden aikuisten kans eikä aina pelkästään lapsen kans keskustelua :D Aina ei oo helppoo mut vaikka ois kuinka raskasta niin kyllä sitä parhaansa yrittää saada lapsensa lapsuudesta muistelemisen arvosta.

12369733_1721921661378255_1236413014_o.j

Tilaanne Lapsentaen -Takku-Tukka