Noniin kone toimii tällä kertaa kun sitä kokeilen..

Tässä ollu nyt paljon esillä monessa paikassa ja monella suunnalla tällästä että lapset kärsii aikuisten riidoista. Enkä tarkoita nyt vaan omien vanhempiensa riitelyistä. Siinä on näkyny kehitystä kyllä meinaan monessa suunnassa että muistetaan onneks edes vanhempina ettei tuoda lasta siihen keskelle sitä sotkua. Johtunee siitä että ollaan ehkä opittu omien vanhempiemme virheistä esimerkiks erotilanteissa ja muistetaan itse millasta se oli olla keskellä sellasta tunnelmaa..

No puhun siis esimerkiks sukulaisten välisistä kähinöistä.. Esim.. On tilanne missä sisarukset riitautuu molemmilla on lapsi. Sitte koska oma pää on nii tärkee nii ei anneta lasten keskenää tavata tai tavata sitä koko sisaruksen perhettä. Ei onnitella synttäreillä eikä vastata kuulumisten kyselyihin.. Nonni ja näin tällä aikuisella on hyvä olla.. Tai ei ehkä hyvä koska millonkas riitely ja välirikot mukavia ois.. Mutta muistetaanko näissä tilanteissa miettiä sitä lasta.. Lapsi ei pääse tutustumaan serkkuunsa tai serkkunsa perheeseen.. Lapsi ei ymmärrä miksi..  Enkä kyllä ymmärrä minäkään miksi lasta tarvii rangaista siitä mitä aikuiset on mokaillu. Se että ei voi siks hetkeks ottaa itteensä niskasta kii ja olla aikuinen ja koittaa tulla toimeen että ei lapset tarvis kärsiä. Ja mietihän myös miltä susta tuntuis vanhempana ku osaks sun luoma perhe / suku riitaantuu..

Voitais miettii välillä omaa napaa pidemmälle. Sä et voi vanhempias valita tai sukuas. Eikä tälläsiä asenteita tarvis myöskään kylvää eteenpäin. Niinku muutenkaan omia negatiivisia asenteitaan.

Annetaa lasten olla lapsia ja elää sellane lapsuus mitä ne lapset ansaitsee.

Tilaanne aikuistaen - Takku-Tukka