Terve ja morjens..

Keksin tän aiheen ihan sattumalta kun selailin netin ihmeellistä maaiilmaa.. Tuli meinaan erittäin tuttu nimi siellä vastaan ja naama myös.

Sitten tulvii noi ah niin mahtavat nuoruusmuistot mieleeni.. Ylä-aste.. äikän tunnit.. historian tunnit.. mmh.. niin mahtvaa.. Ja sitte se hetki ku opettaja keksii jälleeeen kerran että hei luetaanpa ääneen nää seuraavat sivut.. "sinä voit alottaa!" Jess ja sormi osottaa mua.. Nöyy.. No ei siinä voi muuta ku alkaa lukeen.. Han- Hankalaa oli ja se maht-mahtava hetki kun sai sitä pärstä punasena lukee ääneen.. kun takarivin ihmiset tirskuu ja huokailee.. välillä opettaja auttaa eteenpäin.. kun opettaja tuntu nauttivan siitä tilanteesta iha pirusti että joku on lukivammanen nii sehä joko anto mulle sen ekan vuoron tai sit muhun lopetettii eli oli musta kiinni että millo porukka pääsee välitunnille! Tai sit muuten vaan se pisin kohta.. Sitä sit mietitää kui ei haluu nykyään lukee ääneen mitään.. koska lukee mahdollisesti jotai aivan päin vittua nii sit joku ratkee liitoksistaan tai muuten vaa se hemmetin epämukava fiilis mikä on jääny kummittelemaan..

Jännä ettei muuten oo esiintymiskammoa.. vaaain ja ainoastaan tilanteessa jossa joudun lukeen jotai ääneen.. pahin tietenki sillai että näkee kun muut tuijottaa sua suoraan silmiin..

Ja aina ollu se sama ongelma.. ei vaan "tarpeeks paha" jotta voitas sanoo lukihäröseks.. Tai ei vaan o tehty oikeita testejä mulle koskaan.. Kerran yrittivät luokalle jättää.. Nii ja koska oon käyny ruotsinkielisen koulun nii mun äidinkieli siellä oli ruotsi.. Noh koska ruotsi ei oo ollukkaa koskaan mun vahvimpia kieliä niin opettajan mielestä kun siirryin ylä-asteelle (just ja just) niin en voinu suomeakaan osata hänen mielestä joten ala-asteen kävin niin että olin äidinkielenkaltaisessa suomi-porukassa opiskeleen ja sit seuraavalla tasolla "pääsin" alottelevaan suomeen.. Jippii voin sanoo.. Siis se kun sä istut siellä eikä tarvi yhtään lukee kokeeseen tai tehdä läksyjä koska ne ehtii siinä koulussaki jo tekee.. lukemista ei tarvinnu ku kaikki asiat tuli selkäytimestä.. "Olisit saanu 10 jos olisit lukenu kokeeseen" sano opettaja ku palautti kokeita.. juu se 9- oli tosi paska suoritus.. En silti saanu mennä siihe haastavampaan ryhmään.. :D

Nonni eipä ollu tarkotus kun avautua tuosta lukihäröstä.. Mutta jos joku opettaja sattuis lukeen tätä nii hei.. Se on traumatisoivaa lukee ääneen ja tuollai kiduttamalla.. Jos on iiihan pakko lukea ääneen kaikkien nii jaotelkaa ne perhanan kappaleet pienempiin ettei niide jotka siitä oikeesti kärsii nii tarvi lukee yhtää enempää ku vähä!

Tilaanne Häiriöittäen - Takku-Tukka